donderdag 23 december 2010

Omwonenden van het Museumplein in Amsterdam stappen vandaag naar de rechte

Al genoeg gefeest"wo 22 dec 2010 |8 reacties |eKudosMSN ReporterNUjij

  1. Museumplein Amsterdam (foto Twitter) Omwonenden van het Museumplein in Amsterdam stappen vandaag naar de rechter. Ze willen dit jaar geen oudejaarsfeest op het plein. Volgens het bewonersoverleg zijn daar dit jaar al genoeg feestjes gevierd, vooral afgelopen zomer tijdens het WK-voetbal.

    "In de regels van de gemeente staat dat er maximaal zes evenementen per jaar mogen zijn, dit feest zou alweer het negende worden", zegt een woordvoerder namens de buurt.

    De bewoners zeggen dat ze veel overlast hebben van alle grote evenementen op het Museumplein. "We horen geschreeuw tot diep in de nacht, er wordt geplast tegen portieken en gevels en er ligt overal afval." De omwonenden ergeren zich er ook aan dat het opbouwen en soundchecken al vaak dagen van te voren begint. "We kunnen ons thuis niet eens verstaanbaar maken."

    Overleg
    De gemeente Amsterdam zegt dat er overleg is geweest met de mensen in de buurt. Een woordvoerder laat weten dat er veel maatregelen worden getroffen om de overlast te beperken. Toch willen de bewoners nu via een kort geding voorkomen dat er op oudjaarsavond opnieuw een feest losbarst. Uiterlijk 31 december doet de rechter uitspraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten